Harrastajateatterikesän 2017 ohjelmisto

 

HTK 2017-2

 

Hiljaista tietoa
Ykspihlajan Työväen Näyttämö KOKKOLA

Pieni näyttämö PE KLO 19.00
1h 50 min / väliaika / 12v
Hiljaista tietoa – tarinoita jäljistä, joita sota meihin jätti. Hiljaista tietoa on nippu näyttämöllisiä postikortteja sota-ajan eläneille vanhempiemme ja isovanhempiemme sukupolville. Ja heiltä meille. Se on sarja kohtaamisia isovanhempien ja heidän lastensa ja lastenlastensa välillä. Rakkautta, riemua ja surua. Haastamista ja yritystä ymmärtää. Muistoja meistä.
”Kaikis ajois niit on kauniita ja kippeitä assiita… käs käes. Kahoha sie. Jos sie vuan ommoo tottuuttas hoet, et sie kuule ensinkää mitä muut koittoo siulle kertoo.”
Ohjaus Jarkko Lahti

Käsikirjoitus Jarkko Lahti (Ville Kivimäki, Jussi Moila)

 


INVAASIO!

Ilves-Teatteri HELSINKI

Pieni näyttämö LA KLO 12.00
1h 30 min / ei väliaikaa / 12v
Kuka on Abulkasem? Mikä on Abulkasem? Libanonilainen tanssija? Legendaarinen demoniohjaaja? Maailman etsityin terroristi? Ihminen?
Myytti? Puhelinmyyjä? Abulkasemista puhuvat kaikki: Hänen nimensä pulpahtelee esiin mitä omituisimmissa yhteyksissä, mutta alituiseen muotoaan muuttava hahmo pääsee aina karkuun ja välttää viimeiseen asti kaikkia määrittely-yrityksiä. Selvää on vain, että Abulkasem ei ole yksi meistä! Eihän?
INVAASIO! on hengästyttävän nopearytminen ja absurdi komedia, jossa huumori kohtaa monikulttuurisen maailman päivänpolttavat ja ajattomat ongelmat satiirisen terävällä tavalla.
Ohjaus: Meimi Taipale

Käsikirjoitus: Jonas Hassen Khemiri (Käännös Jukka Pekka Pajunen)


KODITTOMAT, Asuntolan naisten kertomuksia

Laukaan Teatteri LAUKAA

Lämpiö LA KLO 15.00
50 min / ei väliaikaa / 12v
 Naisten kodittomuutta Suomessa käsittelevän teatteriesityksen keskeiset teemat ovat syrjässä eläminen, erilaisuus, elämän särkyminen ja vähittäinen uudelleen rakentaminen. On tärkeätä puhua myös taiteen keinoin syrjäytymisestä, sen syistä ja seurauksista kiihtyvällä vauhdilla    eriarvoistuvassa yhteiskunnassamme. -Ohjaaja Aila Lavaste
 Esitys perustuu VTT Riitta Granfeltin väitöskirjan haastatteluihin. Asuntolan naisten kertomukset ovat autenttisia puheenvuoroja. Aila Lavaste on dramatisoinut kuuden naisen tarinat kiertue- ja tilausnäytännöksi. Ensi-ilta oli Asunnottomien yö -tapahtuman yhteydessä lokakuussa 2016. 
Ohjaus: Aila Lavaste

Käsikirjoitus: Riitta Granfelt ja Aila Lavaste
 


This Way

Koskelan Tanssi ÄÄNEKOSKI

Suuri näyttämö LA KLO 17.00
55 min / ei väliaikaa / S

Esitys käsittelee nuorten elämää tanssin ja videokuvan keinoin. Mihin meen? Onko musta mihinkään? Feeling strong. Kaverit on parasta.
Ohjaus: Hanna Savolainen, Anne Kinnunen ja Katariina Parkkonen

Käsikirjoitus: Hanna Savolainen


RANTAROUVAT

Mikä Mikä Teatteri TUUSULA

Pieni näyttämö LA KLO 19.00
1h 30 min / ei väliaikaa / 12v
Luonne. Mitä se on? Muuttuva vai pysyvä ominaisuus? Mikä siihen vaikuttaa? Ympäristö, ikä, sosiaalinen piiri, asenne elämään, kää, minä itse. Niin usein tarraudumme tuttuun ja turvalliseen Miksi? Uskallus ja valitseminen. Niitä pitäisi opettaa koulussa, ulkoluvun sijasta. Miten opettaa ihminen elämään elämää? Miten oppia virheistään?
Nämä asiat tulevat mieleen kun tarkastelee rantarouvien kärvistelyä elämänsä vuoristoradalla.
Ohjaus: Jouni Nurminen

Käsikirjoitus: Anna-Leena Härkönen

 

Ilias, Odysseia ja koko Kreikan mytologia 99 minuutissa tai alle
Jyväskylän Huoneteatteri JYVÄSKYLÄ

Huoneteatteri, Sammonkatu 4 SU KLO 12.00
2h 10min / väliaika / 12v
Viisi näyttelijää yrittää mahdotonta: käydä läpi kaikki antiikin myytit yhdessä illassa.
Kreikan rikas mytologia ei ole kenellekään täysin tuntematon. Muistamme katkelmia Odysseuksen harharetkistä, Herakleen uroteoista tai Troijan sodasta. Olymposvuoren jumalten joukossa vilisee tuttuja nimiä kuten Zeus, Afrodite ja Poseidon. Kulttuuriperintömme on täynnä viittauksia Akilleen kantapäästä ja Midaksen kosketuksesta Ariadnen lankaan ja Oidipus- kompleksiin. Mutta kuka tarkalleen oli kuka? Ja mistä mikäkin sai alkunsa?
Nähtyäsi Huoneteatterin esityksen tiedät koko sivilisaatiotamme muokanneesta tarustosta kaiken tarpeellisen — ja mikä parasta, se tapahtuu viihdyttävällä tavalla eikä kestä kuin pari tuntia. Opiskelu ja lukeminen ovat niin last season!
Amerikkalaiskomedia nähdään nyt ensi kertaa suomeksi. Tästä esityksestä ei puutu vauhdin hurmaa tai kutkuttavia käänteitä. Tule todistamaan vuosikymmenen villeimpiä toogabileitä!
Ohjaus: Antti Viitamäki

Käsikirjoitus:  Jay Hopkins&John Hunter (suom. Antti Viitamäki)

 


Tärähtänyt

Teatteri Kantti KUOPIO

Pieni näyttämö SU KLO 15.30
1h / ei väliaikaa / S
Monologi kertoo nuoren sotilaan Veikko Virran tarinan jatkosodassa 1944. Sodan loppuvaiheessa rintamalle täydennysmiehenä lähetetty Veikko joutuu todistamaan suomalaisen tiedustelupartion tekemää sotarikosta ja venäläisten ankaran tykistökeskityksen kohteeksi. Tästä aiheutunut sotatrauma muuttaa Veikon elämän. Aikanaan sotatraumasta kärsiviä kutsuttiin vähättelevästi ” tärähtäneiksi”. Heitä oli historian tutkija Ville Kivimäen mukaan n. 16.000. He eivät saaneet sotainvalidin statusta vaan ikuisen stigman.
Ohjaus ja käsikirjoitus: Matti Kivinen