PERJANTAI 16.8.

18.00 Pieni näyttämö

Väsymättä paras

Ilves – Teatteri, Helsinki

1h 30min / ei väliaikaa / ei sovellu lapsille

 

Kirjoittaja ja ohjaaja: Veikko Aalste

Esiintyjät: Mette Heinikainen, Juhana Hurme, Mona Nyman ja Sami Toikka

 

Vappu on mielentila. Kuvaelma raasuista ihmiskohtaloista eskapismin, suorituspaineiden ja vapun keskellä. Burnout on uusi musta. Onko pakko jos vaan ei välttämättä jaksa?

Lue lisää täältä

Kuva: Taru Mäkitalo

21.00 Pieni näyttämö

Sotaratsu

Sampo Ilmari Seppä, Tampere

30min / ei väliaikaa / ei sovellu lapsille

 

Kirjoittaja, ohjaaja ja esiintyjä: Sampo Seppä

 

Nähtyään unta Aleksanteri Suuren hevosesta nuori mies alkaa kyseenalaistaa vakaumustaan. Mennäkö armeijaan? Yhteisön odotukset, kuoleman ja elämän pelko on saatava kesytettyä. Käynnistä raviksi ja ravista laukaksi, kiihtyvän sydämen syke ja epävarmuuden luotettava turtumus hengittävät saman tilan ilmaa. Taistelu on käytävä, mutta missä on rintama?

Lue lisää täältä

 

Kuva Elina Haapakangas

LAUANTAI 17.8.

11.00 Jyväskylän Huoneteatteri (Sammonkatu 4)

Skavabölen pojat

Jyväskylän Huoneteatteri, Jyväskylä

2h 30min / väliaika / K-13

 

Kirjoittaja: Antti Raivio Ohjaaja: Matti Tolvanen

Esiintyjät: Jani Ahonen, Mikko Hintikka, Jani Jokivirta, Säde Leino, Marjut Matala, Eeli Mikonranta, Tea Pajukanta, Katja Pihlaja, Riikka Setälä ja Sulo Siikaranta

 

”Haluutko vielä yhden Kiss-kissin?”

Tragikomedia 70-luvun perhe-elämästä veljesten Rupertin ja Evertin silmin.

Tarina ydinperheen hajoamisesta on ajankohtainen, rankka, mutta lämminhenkinen. Näytelmä joka puhuttaa ja josta pitää puhua. Antti Raivion Skavabölen pojat nousi 90-luvulla kulttimaineeseen sekä puhutti 2000-luvulla palkittuna elokuvana.

Lue lisää täältä

Kuva Riku Suonio

15.30 Pieni näyttämö

Laulava hoitaja

J+J Teatteri, Jämsä

1h 55min / väliaika / S

 

Kirjoittaja ja ohjaaja: Risto Hakola

Esiintyjät: Marjut Manninen, Jouni Leppikorpi, Kaisa Rantala, Saara Koskinen, Teija Sneck, Miia-Maria Könkkölä, Pentti Ruukki, Pentti Ilomäki, Aija Heino, Seppo Väänänen ja Tani Lindroos

 

Laulavan hoitajan tapahtumapaikkana on kuvitteellinen tehostetun palveluasumisen yksikkö. Vanhustyöhön liittyvät asiat ja muu tapahtuminen nähdään lähihoitajan, Marin kautta. Mari on ylitunnollinen, vanhuksia rakastava, mutta töistään rasittunut lähihoitaja, joka tekee työtään asukkaiden, esimiesten, omaisten, kollegojen, väsymisen, ajoittaisen turhautumisen, kasvottoman byrokratian ja yksityiselämän ristipaineessa. Näytelmä sisältää ”kahta suurinta”, eli rakkautta ja kuolemista, mutta myös musiikkia, pääseehän Mari kontaktiin hoidettaviensa kanssa musiikin ja kosketuksen kanssa.

Lue lisää täältä

Kuva Risto Hakola

19.30 Pieni näyttämö

Kuumia aaltoja

Teatterimylly, Savonlinna

2h 15min / väliaika / K-12

 

Kirjoittaja: Anne Prokofjeff Ohjaaja: Ritva Söderström

Esiintyjät: Marjo Välimäki, Maarit Honkanen, Antti Tolvanen

 

Kaksi toisilleen tuntematonta ANNEA, Anne A. ja Anne P. tapaa sattumalta karaokebaarissa. Naiset ovat tulleet ravintolaan laulamaan, ja kun kuulutetaan ”seuraavaksi Anne”, molemmat menevät mikin luokse.

Tästä alkaa kahden ANNEN hävyttömän hauska ravintolailta. He vaihtavat ajatuksia niin parisuhteista, naiseudesta, lapsista kuin maailman menostakin, laulaen välillä rakastetuimpia karaokehittejä. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua lauluihin. ”Kaikkihan me vähän Anneja ollaan!”

Lue lisää täältä

Kuva Antti Tolvanen

SUNNUNTAI 18.8.

11.00 Pieni näyttämö

Ei kyyneltäkään virrannut

Ylimuonion Urheiluteatteri, Oulu

1h / ei väliaikaa / K-15

Kirjoittaja: Hanski Lapinoja Ohjaaja: Anu Enqvist

Esiintyjät: Jarkko Iisakka, Maria Kristiina, Hanski Lapinoja, Miiramari Manninen, Jarkko Remahl ja Tommi Saha

Ei kyyneltäkään virrannut näytelmä kertoo vuonna 1943 maanpetturina teloitetun Martta Johanna Koskisen tarinan. Martta Koskisen tarina on väkevä ihmisoikeuskertomus vuosien takaa, silti äärimmäisen ajankohtainen tässä muurien ja epäluulon ajassa. Esitys ei halua syyttää eikä tarjota vain yhtä ratkaisua. Näytelmä pohjaa tositapahtumiin mutta on työryhmän tulkintaa. Rankkaa aihetta käsitellään lempeästi huumoriakaan unohtamatta. Esityksen tapahtumat eivät ole tuttuja peruskoulun historiantunnilta. Vaiettua historiaa on tärkeää tuoda päivänvaloon. Ettemme unohda. Ettei historia toista itseään.

Lue lisää täältä

Kuva Anu Enqvist

13.15 Pieni näyttämö

Paine

Epähetero Entourage, Tampere

30min / ei väliaikaa / K-13

 

Kirjoittaja: Siru Perälä Ohjaaja: Aino Putaala

Esiintyjä: Teija Ryhtä, ääninäyttelijät Janne Lesonen ja Aksu Piippo

 

“Kaikki ne paikat, missä me elettiin – aateltiin olevamme kuolemattomia, vaikka samaan aikaan haluttiin vaan kadota. Me rakennettiin maailman sisään maailma, sellainen jossa meille oli paremmin tilaa.” Paine on muunsukupuolisen taiteilijan rohkea monologi rikkonaisista identiteeteistä ja oman kuolevaisuuden kohtaamisesta. Sukupuolesta, salaisuuksista ja lavasteista. Kahden nuoren kompastelevat kasvutarinat kietoutuvat toisiinsa heidän etsiessään selviytymiskeinoja maailmassa, jossa ei koskaan saa olla ihan turvassa.

Lue lisää täältä

Kuva Aino Putaala