Tiedote 12.11.2019
 
Julkaisuvapaa heti
TAAVA HAKALA VALITSEE HARRASTAJATEATTERIKESÄN 2020 OHJELMISTON
 
Vuoden 2020 Harrastajateatterikesän ohjelmiston valitsee pitkänlinjan teatteriammatilainen Taava Hakala. Savonlinnan Teatterinjohtajana vuoteen 2019 toiminut sekä ohjaajana, käsikirjoittajana ja dramaturgina sekä näyttelijänä uransa varrella kunnostautunut Taava Hakala kertoo innostuneensa Harrastajateatterikesän valitsijan tehtäväänsä siksi että harrastajakentällä, jos missä intohimo teatteria kohtaan on aina sammumaton. -Itse olen tehnyt ohjaajan töitä vuosia pelkästään ammattikentällä ja viimeinen työrupeama oli teatterinjohtajuus Savonlinnassa, joten harrastajateattereiden esityksiin tutustuminen on kerta kaikkiaan ilo ja kunnia. On mahtavaa taas päästä kokemaan innostus ja samalla ihmetellä, miten meillä Suomessa on niin valtava joukko teatterin rakastajia, kuvailee Hakala ajatuksiaan tehtävään suostumisesta. -Teatterityöstä ajattelen niin, että sitä pitää tehdä tosissaan mutta ei tosikkona, toteaa Hakala.
 
Harrastajateatterikesän 2020 hakuaika on 15.2.-15.3.2020. Tapahtumaan valitaan vuosittain tallenteen perusteella 6-8 harrastajateatteriesitystä. Vuonna 2020 Harrastajateatterikesä järjestetään 21.-23.8.2020 Jyväskylän kaupunginteatterilla. Tapahtumassa esityksiä arvioi teatterialan ammattilaisen muodostama 3 hengen raati, joka tapahtuman päätteeksi jakaa kunniamainintoja ja stipendejä yhteensä 1000€. Tapahtuman raati julkaistaan myöhemmin.
 

Harrastajateatterikesä järjestetään nyt kokonaisuudessaan 47. kerran ja viidettä kertaa Jyväskylässä. Tapahtuman pääjärjestäjä on Suomen Harrastajateatteriliitto yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa.

 
Lisätietoa:

Mari Saarinen

Tuottaja

Suomen Harrastajateatteriliitto

[email protected]

050-4682138

www.harrastajateatterikesa.fi