Harrastajateatterikesän 2018 ohjelmiston valitsee Tapani Kalliomäki

Tiedote 4.12.2018
Julkaisuvapaa heti

45. Harrastajateatterikesä järjestetään Jyväskylän kaupunginteatterilla 17.-19.8.2018.


Vuoden 2018 ohjelmiston valitsee näyttelijä-ohjaaja Tapani Kalliomäki.


Kalliomäki on Teatterikorkeakoulusta vuonna 1997 valmistunut Teatteritaiteen maisteri. Uransa aikana hän on näytellyt muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa, KOM-teatterissa, Teatteri Jurkassa, Tampereen Työväen Teatterissa, Teatteri Eurooppa Neljässä sekä Radioteatterissa. Lisäksi työkokemusta on kertynyt noin kolmestakymmenestä elokuva – ja tv-tuotannosta. Kalliomäki on myös toiminut näyttelijäntyön opettajana ja kouluttajana sekä ohjannut ammatti- että harrastajateattereissa.
Tällä hetkellä Kalliomäki on Lahden kaupunginteatterissa pääosassa Akseli Koskelana suurtuotannossa Täällä Pohjantähden Alla. Hän kuuluu Lahden kaupunginteatterin vakituiseen näyttelijäkuntaan. Harrastajateatterikentällä Tapani kertoo olleensa mukana aikanaan muun muassa helsinkiläisessä Ilves-Teatterissa ja viimeisimpänä ohjaustyönään hän ohjasi Kangasalan Ramppi-teatterille vuonna 2017 esityksen Taivas täynnä Purppuraa.


– Haluan uskoa, että teatterin pitäisi olla jollain tavalla kantaa ottavaa, herättelevää ja antaa ihmisille ajattelemista, Kalliomäki linjaa näkemystään teatterista.


Harrastajateatterikesä on laadukas, korkeatasoinen ja intiimi valtakunnallinen harrastajateatterifestivaali jonne valitaan vuosittain hakutallenteiden perusteella 6 teatteriryhmää. Tapahtuman hakuaika avautuu 5.2. ja päättyy 11.3. Ohjelmisto julkaistaan toukokuussa. Tapahtuman järjestää Suomen Harrastajateatteriliitto yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa.


Lisätietoja

Mari Saarinen
Tuottaja
Suomen Harrastajateatteriliitto
[email protected]
050-4682138

www.shtl.fi
www.harrastajateatterikesa.fi