RAATI

Raatiin astuvat vuonna 2021 ohjaaja Seppo Honkonen, näyttelijä Jaana Pesonen ja näyttelijä Jukka-Pekka Mikkonen. Raati katsoo ohjelmistoon valitut esitykset ja käy jokaisen ryhmän kanssa palautekeskustelun. Päätöstilaisuudessa raati jakaa oman linjansa mukaisesti yhteensä 1000€ kannustusrahaa sekä kunniamainintoja.

 

 

Seppo Honkonen on teatteriohjaaja, lavastaja ja dramaturgi. Honkonen kertoo uskovansa positiivisen yhdessä tekemisen voimaan. ”Luova ja turvallinen työskentelyilmapiiri mahdollistaa freesien ja uskaliaidenkin esitysten tekemisen”, Honkonen kiteyttää.  Uransa aikana Honkonen on työskennellyt ohjaajana muun muassa Mikkelin, Porin, Rovaniemen, Vantaan ja Varkauden teattereissa, sekä Joensuun, Lappeenrannan, Rauman ja Vaasan kaupunginteattereissa. Jyväskylän Kaupunginteatterissa hänen ohjauksiakin on nähty, kun vuonna 2018 pienellä näyttämöllä pyöri Mielipuolen päiväkirja. Tällä hetkellä hän toimii kiinnitettynä ohjaajana Kouvolan Teatterissa.

Jaana Pesonen on helsinkiläinen freelance -näyttelijä ja teatteritaiteen maisteri, joka näytellyt vuodesta 1989 muun muassa lukuisissa kaupunginteattereissa sekä kiinnitettynä näyttelijänä että vierailijana. Tällä hetkellä Pesosen voi myös bongata sairaalasarjan ´Syke´ ylilääkäri Marjut Blomin roolista ja TV -töitä on kertynyt myös esimerkiksi ääninäyttelijänä dokumenteista ja animaatiosarjoista. ”Ehkä kiinnostavimmaksi asiaksi minulle teatterissa nousee se, mitä ihmisten välillä, repliikkien alla ja välissä tapahtuu. Että näkee ihmisten vaikuttuvan toisistaan ja tilanteista, joissa he kamppailevat. Riippuu myös paljon valitusta tyylilajista, mitkä keinot iskevät; tietynlainen kohtuuttomuus ja röyhkeys ovat myös joskus koukuttavaa katsottavaa”, kertoo Pesonen.

 

Kuva Leena Aijasaho

Jukka-Pekka Mikkonen valmistui näyttelijäksi 1998 Teatterikorkeakoulusta. Hän toimi ensimmäiset vuotensa freelancenäyttelijänä Helsingissä ja Tampereella. Vuodesta 2006 alkaen hän on ollut kiinnitettynä näyttelijänä Jyväskylän kaupunginteatterissa. Mikkonen palkittiin 2018 Vuoden teatteriteko – palkinnolla. Näyttämöuransa aikana hän on toiminut lisäksi tv- ja radiotuotannoissa, sekä moninaisesti alan muissa töissä. Tällä hetkellä näyttelijäntyössä Jukka-Pekkaa kiinnostaa esityksessä tapahtuvan läsnäolon erilaiset ja erinomaisen hienosyiset erot. ”Esimerkiksi kuinka paljon onkaan luettavissa näyttelijästä, joka esittää, pudottaa roolinsa, pyrkii takaisin hahmoon, johon ei usko. Minkä osan tästä katsoja voi erottaa ja minkä katsoja hyväksyy osana esitystä”, pohtii Mikkonen.